Úvod » Žyla Cup 2012 » Komentáře

1. FC VRŠOVICE - OTROKÁŘI 2:3 (2:0)

publikováno 16.05.2012 (aktualizováno 24.05.2012)

"DÁME JIM TŘI GÓLY A PŮJDEME DOMŮ"

Páté kolo postavilo Otrokářům do cesty soupeře ze spodku tabulky. 1.FC, jak se nazývají kluci z Vršovic, pokračují v matných výkonech z loňského podzimu a po čtyřech letošních zápasech se s pouhým jedním bodem krčí na posledním místě tabulky. Jejich nelichotivé výsledky jsou zapříčiněny především nedostatečnou docházkou a s tím spojenými rychle ubývajícími silami. Dnes se však mohl psát zcela jiný příběh.

Do utkání jsme vstupovali s řadou absencí. Dopředu omluveného Orla, který nebude i příští týden proti Patičce se neočekávaně přidali Píchy (nespecifikované problémy s kolenem) a zřejmě do konce jara vyřízený Dukin, který si přetrhl stehenní sval. Navíc si Dejv spletl začátek zápasu a dorazil až v průběhu první půle, čili trojice Mureck - Ferri - Orýs odehrála prvních patnáct minut bez střídání. Po deseti vteřinách od úvodního rozehrání navíc Bob svící ve středu pole nastartoval rychlý kontr soupeře a přes stínujícího Murecka vypálil z první bodlem soupeřův hráč. Johny k údivu všech lacino propustil nepříliš prudkou střelu z nějakých deseti metrů za svá záda - 0:1. Pravda, balon ve vzduchu zaplaval a dostal zpětnou rotaci, ale gólman se zkušenostmi i z první divize prostě takovéto střely chytat musí. Vršovičtí začali hrát v pěti v poli s gólmanem a drželi míč čekajíce na naši chybu. Ta přišla, když byl Ferri obejit a střílející hráč nedal Johnymu sebemenší šanci - 0:2. Jakmile dorazil Dejv, začali jsme přebírat iniciativu a soupeř se do konce utkání v podstatě jen bránil. Dnes jsme si vybrali ale vyloženě paličský den, zejména v první půli. Střely postupně Orýse, Murecka a Ferriho, před kterými zívala prázdná branka, ji všechny míjely, nebo z ní byly vykopnuty rychle se vracejícími obránci.

O přestávce došlo k rozhovoru Dejva a Murecka, kteří probírali nepříznivý vývoj utkání, přičemž Dejv pronesl větu: "Dáme jim tři góly a půjdeme domů", která vejde do Otrokářských dějin jako jedno z nejvíce vizionářských prohlášení. V podstatě během celé druhé půle jsme se vytrvale snažili s výsledkem něco udělat. Vršovickým totiž odešli dva hráči a nemohli střídat. Dlouho to tam ale ne a ne padnout. Ale čtvrt hodiny před koncem vymyslel Dejv famózní přihrávku mezi třemi hráči Frankiemu, který, ač byl tísněn a následně po odehrání míče sestřelen zezadu, jej dokázal levačkou s pomocí tyče míč došourat za brankovou čáru - 1:2. Vršovičtí záhy opovrhli možností opětovného dvougólového odskoku a dovolili Otrokářům převážit zápas na svou stranu. Nejprve v tomto utkání střelecky se trápící Ferri vysunul pět minut před koncem Orýse, jemuž se povedlo přetlačit goalieho v oblasti malého vápna - 2:2. Následně dvě minuty před koncem dostal stejný hráč výstavní přihrávku od Dejva a z podobného prostoru, jako při svém vyrovnávacím gólu, propadl gólmanovi Vršovic Orýsův projektil pod tělem a tak tak se dokutálel za čáru - 3:2. Protivník neměl ve zbytku utkání síly na zteč a případné náznaky jsme rychlým vracením se blokovali. Několikrát jsme mohli výsledek i pojistit, ale neujala se ani Ferriho střela, ani brejk Orýse a stejného hráče na prázdnou branku bráněnou jediným hráčem, který nepochopitelně zazdili. Konečný výsledek se ale už nezměnil.

Dnes jsme si letos premiérově vyzkoušeli, jaké to je dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Byla to neuvěřitelná dřina, ale nakonec jsme po famózní poslední čtvrthodince mohli slavit. Zápas se dnes vůbec nepovedl Johnymu, který se před zápasem nedostatečně rozcvičil a po inkasovaném laciném gólu se až přespříliš soustředil na hecování spoluhráčů. Příště se musí v tomto zlepšit. V tabulce poskočení na druhé místo, o horší počet vstřelených gólů než má Chemie.

Sestava a góly: Bob, Dejv, Ferri, Frankie (1), Johny, Mureck, Orýs (2)

+/- body:  +2: Dejv, Frankie; +1: Orýs; 0: Ferri, Mureck; -1: Bob

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: futsal

Návštěv: 13753
Dnes: 0
Online: 4

Aktualita

XXII. KOLO – 20.11.2013 OTROKÁŘI - SCIPIO´S HELMET 6:2 (2:0)
SEDYHO NÁSTUP PO SEDMI LETECH V posledním podzimním i celoročním kole, navíc v posledním mači hracího dne od 21:10 hodin, proti poslednímu celku tabulky, ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Jsou před námi poslední dvě kola, jak nakonec dopadneme

  první
0 (0,0%)

  druzí
5 (50,0%)

  třetí a horší
5 (50,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery