Úvod » Žyla Cup 2012 » Komentáře

OTROKÁŘI - CHEMIE 1:2 (0:1)

publikováno 18.04.2012 (aktualizováno 27.04.2012)

 

HISTORIE SE NĚKDY OPAKUJE
 
Jako v posledních dvou letech, i letošní třetí dubnová středa otevřela brány II. divize - západ Žyla Cupu. V již 13. OTRO-sezóně, celkově popáté v historii klubu a potřetí v řadě bude jeden z klubů nejdéle hrajících tuto soutěž bojovat o body na této úrovni. Hráčský kádr doznal přes zimu několika změn, kdy se k již ukončenému působení historicky nejlepšího OTRO-střelce Daubinha přidal i pilíř zadních řad Dragula, jenž ale zejména v posledních dvou letech prakticky nechodil. Angažovali jsme proto Dukinova známého ze Strahovské ligy Davida Pochobradského (Dejv) a Johnyho známého Františka Kolského (Ferri), bývalého hráče Galacticos a Relaxu Žižkov, současně pilného střelce a rovněž fotbalově velmi dobře vybaveného hráče. Omlazovat kádr je vzhledem k věkovému průměru Oranjes nutné.
 
Prvním týmem, který měl otestovat, jak nováčci zapadnou a do jaké míry nás oslabilo téměř půlroční nicnedělání, byla v zahajovacím zápase naší divize stará známá Chemie. Tým složený výhradně z bývalých studentů VŠCHT hraje tuto soutěž přibližně stejně dlouho jako my a v minulosti jsme měli již osmkrát možnost poměřit své síly. Mírným favoritem byla nejen vzhledem k lehce pozitivnější bilaci, ale zejména díky větší rozehranosti, Chemie. A celý první poločas tuto předpověď zcela naplnil. Protivník byl u většiny balonů o krok, o dva dříve, úspěšně čas od času prošel jeden na jednoho a především v defenzivě první půlku utkání zcela ovládl. Nepovolil nám jediné ohrožení jejich branky a oproti tomu mohl sám několikrát udeřit. Minimálně dvěma jistým gólům zabránil bravůrně Johny, který ale po nějakých deseti minutách nestačil na dorážku z první přímo do pravé šibenice - 0:1. Nové tváře našeho týmu se zpočátku chvíli hledaly, ale postupem času se jejich hra zlepšovala. Nicméně první půle se nám hrubě nevydařila a je třeba na ni co nejrychleji zapomenout.
 
Po prohození stran jsme se výrazně zlepšili a výsledky se začaly pomalu dostavovat. Nejprve sice skončil brejk Chemiků na břevně naší branky, ale pak jsme začali úřadovat zejména zlepšenou a odvážnější hrou směrem dopředu a výrazně lepším pohybem. Po nějakých sedmi minutách se prosmýkl mezi dvěma beky Chemiků novic Ferri a přízemním bodlem jen těsně minul pravou tyč. Za další dvě minuty však již mohl slavit premiérovou trefu v OTRO-dresu, kdy dostal osamocený míč před branku a ač byl v nevýhodné pozici a v presu, podařilo se mu v pádu propasíroval míč mezi nohami brankaře - 1:1. Šance byly ve zbytku utkání na obou stranách - Orýs z rozehraného přímáku nechal vyniknout goalieho Chemie, Bob v jasné šanci pálil také jen do brankaře a v naší největší šanci pálil v brejku dvou na jednoho z první opět Orýs, jenže znovu jen do vyběhnuvšího strážce svatyně. Na druhé straně Johny lapil dva samostatné úniky a reflexivně vykopl nohou jednu střelu k tyči. Dnešnímu utkání dominovali jednoznačně oba gólmani a slušela by mu jistě remíza. Bohužel půlminutu před koncem Dejv fatálně namazal soupeři do brejku a po dvou rychlých přihrávkách soupeř chladnokrevně trestal do prázdné branky - 1:2. Zbylé vteřinky již nestačily na případný zámek, natož ohrožení branky.
 
Překvapivě jsme dnes prohráli úplně stejným způsobem, jako v loňském zahajovacím utkání - o jediný gól inkasovaný v posledních sekundách klání. Samozřejmě, že je vždycky obrovská škoda ztratit zápas takovýmto způsobem, ale i to je futsal. Na to, že jsme spolu nehráli od loňského listopadu, snesl zejména druhý poločas přísnější měřítka. Příště máme od 20:17 Unreal a uhlídáme-li snajpra Svobodu, můžeme pomýšlet na zisk tří bodů. Navíc se velmi dobře uvedl Ferri a doufejme, že bude v takovýchto výkonch pokračovat.
 
Sestava a góly: Bob, Dejv, Dukin, Ferri (1), Frankie, Johny, Mureck, Orýs, Píchy, 
 
+/- body: +1: Bob, Dukin; 0: Orýs, Píchy; -1: Ferri, Mureck; -2: Dejv, Frankie

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: futsal

Návštěv: 13753
Dnes: 0
Online: 3

Aktualita

XXII. KOLO – 20.11.2013 OTROKÁŘI - SCIPIO´S HELMET 6:2 (2:0)
SEDYHO NÁSTUP PO SEDMI LETECH V posledním podzimním i celoročním kole, navíc v posledním mači hracího dne od 21:10 hodin, proti poslednímu celku tabulky, ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Jsou před námi poslední dvě kola, jak nakonec dopadneme

  první
0 (0,0%)

  druzí
5 (50,0%)

  třetí a horší
5 (50,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery