Úvod » Žyla Cup 2011 » Komentáře

CHEMIE - OTROKÁŘI 2:5 (1:2)

publikováno 12.10.2011 (aktualizováno 15.10.2011)

FAMÓZNÍ VÝKON POKRAČOVAL I PROTI PRVNÍMU

Po zdolání podzimního lídra a současně druhého týmu tabulky čekal na Otrokáře lídr jejich skupiny. Chemie s pouhými dvěma prohrami ovládla jarní část sezóny a i přes drobná zaváhání se stále drží v čele tabulky. Před zápasem jsme však s body příliš nepočítali i s ohledem na očekávané absence. Dnes jsme se měli sejít se dvěma hráči na střídání, což však dostalo během středečního dne trhlinu v podobě Orýsovi absence vlivem únavy po návratu z Řecka. K dispozici byla navlas totožná sestava, jako proti Zoomenům, s tím, že Dukin dorazil do pěti minut od výkopu. Diváckou podporou nám byli Baštus s Daubym a po téměř půl roce Jookysta Mekki.

Chemici nechtěli ponechat nic náhodě a od prvních minut spustili očekávaný nápor. Ten vyústil ve dvě křížné přihrávky před prázdnou branku, které naštěstí pro nás i vlivem podmáčeného terénu putovaly za postranní čáru. Jako první jsme se již ve třetím zápase po sobě dostali do vedení, když Dukinovu střelu do tyče uklidil do prázdné branky dobře stojící Bob - 1:0. Netrvalo dlouho a vedení jsme zvýšili, když se Mureck dostal do sólového úniku a po zemi podstřelil vyběhnuvšího gólmana - 2:0. Překvapivé dvougólové vedení však soupeř do dvou minut zredukoval na jednogólové, když se u postranní čáry nechal Orel obrat o míč a přihrávku na vápno útočník soupeře napálil razantní střelou do Mureckových jeslí, skrze které míč doputoval až za záda dezorientovaného gólmana - 2:1. Chemie měla v prvním poločase ještě dvě možnosti utkání minimálně vyrovnat, když dvakrát zaváhal školácky Mureck. Johny naštěstí v obou případech bravůrně zakročil.

Střídání stran přineslo podstatnou změnu herního projevu vlivem úbytku i posledních fyzických sil Otroborců. Od prvopoločasového napadání a nabízení se rozehrávce jsme začali hrát mnohem víc pasivně a protivník si neustálým pohybem a presinkem vynucoval místy až drtivý tlak. V podstatě po celý zbytek zápasu končily všechny naše akci za půlící čárou, nebo tristními výhozy gólmana. Soupeř nějakých deset minut před koncem sáhl ke hře v pěti bez gólmana, ale nedokázal využít ani ty největší šance. Jednou dunělo po střele zleva břevno, podruhé před prázdnou bránou dostal útočník míč příliš pod sebe a střílel z první vedle. My jsme se snažili rozhodnout střelami do prázdné branky. Dukinův pokus přes celé hřiště ještě dokázal vracející se Chemik skluzem vykopnout z brankové čáry, podruhé však již zahřmělo. Frankie napálil odražený míč mezi nohami jednoho z hráčů domácích a míč se pomalu dokodrcal do prázdné branky, když jej stejný hráč, jako při předchozím Dukinově pokusu, tentokrát již nedoběhl - 3:1. Po chvilce jsme mohli skóre navýšit, ale při Orlově zakopnutí míče do opuštěné branky signalizoval sudí faul. Za další minutu ale vystihl Dukin přihrávku do kraje a míč bez jakýchkoliv skrupulí poslal podruhé v rámci regulí do prázdné branky - 4:1. Soupeř vykřesal jiskřičku naděje dvě minuty před koncem utkání, kdy Mureck pohybem těla kopíroval pohyb míče a Johny trochu překvapivě nereagoval na střelu na zadní tyč - 4:2. Další podstatný moment se odehrál po chvilce, kdy sudí přehlédl jasné strčení Murecka rukami, ale brejk dvou Chemiků naštěstí skončil jen střelou do tyče. Definitivu v tomto utkání napsal Orel, jenž po dvou zahozených šancí tváří v tvář náhradnímu gólmanovi svoji druhou střelu do prázdné branky vyslal již bez porušení jakýchkoliv pravidel - 5:2.

Dnes si všichni bez výjimky zaslouží absolutorium za maximální týmový výkon a nasazení. Poměr vstřelených gólů si, až na gólmana, rozdělilo rovnoměrně po jednom gólu všech pět borců z pole. Všichni jsme hráli dopředu i dozadu, obrana pomáhala s útokem a útok s bráněním. Nicméně je zde na místě vyzdvihnout zejména Orlův výkon, jelikož dokázal vypíchnutím míče zabránit minimálně dvěma jistým gólům. Je dobře, ale současně s podivem, že jsme v takovéto sestavě navázali na výkon z minulého zápasu. Odměnou nám je skalp samotného lídra divize. V tabulce posun na třetí místo, ale stále ještě není nic jisté, protože na záchranu máme náskok pouhých pět bodů. Pro jistotu setrvání ve dvojce potřebujeme ještě alespoň dvě vítězství. Utkání jsme poté rozebrali v oblíbené hospodě Kozlovna, kde někteří pařili až do jedné ranní hodiny. Příště od půl sedmé v očekávání vyhroceného zápasu s Vršovicemi.

Sestava a góly: Bob (1), Dukin (1), Frankie (1), Johny, Mureck (1), Orel (1)

+/- body: +3: Bob, Dukin, Mureck, Orel; 0: Frankie

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: futsal

Návštěv: 13753
Dnes: 0
Online: 3

Aktualita

XXII. KOLO – 20.11.2013 OTROKÁŘI - SCIPIO´S HELMET 6:2 (2:0)
SEDYHO NÁSTUP PO SEDMI LETECH V posledním podzimním i celoročním kole, navíc v posledním mači hracího dne od 21:10 hodin, proti poslednímu celku tabulky, ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery

Anketa

Jsou před námi poslední dvě kola, jak nakonec dopadneme

  první
0 (0,0%)

  druzí
5 (50,0%)

  třetí a horší
5 (50,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz