Úvod » Žyla Cup 2011 » Komentáře

OTROKÁŘI - PRAGUE ZOOMEN 1:0 (1:0)

publikováno 05.10.2011

DUKINŮV NEJDŮLEŽITĚJŠÍ GÓL PŘEPISOVAL REKORDY

První říjnovou středu se Otrokáři střetli v rámci pátého podzimního kola s druhým týmem tabulky. Prague Zoomen patří mezi jejich nejčastější soupeře a dnes se oba týmy střetli již po osmé. Protivník je velice kvalitní, dobře ovládá míč, dokáže velice zodpovědně bránit a chladnokrevně trestat výpady do otevřené obrany. Dnes jsme se měli sejít ve třech na střídání, ale během týdne odpadl Píchy a v den zápasu ještě neomluvený Orýs, jenž byl před výkopem naháněn neúspěšně kapitánem a managementem klubu v jedné osobě Frankiem. Dorazila však velká většina absentérů z minulého týdne.

Úvod zápasu byl, stejně jako celé utkání, v režii Zoomenů. Dosud stoprocentní hosté drželi častěji míč na kopačkách, pokoušeli se procházet jednak individuálně, i narážečkami, nicméně se rozbíjeli těžko prostupnou oranžovou zeď. V první šanci se ocitl po Johnyho výhozu Frankie, který za půlí mohl upalovat s míčem směrem k bráně, ovšem ve snaze jej trefit z voleje zacílil z nějakých deseti metrů hodně vedle. Jako druhý se blýskl hlavičkou přes beka Orel a gólman ji musel vytahovat na roh. Do třetice všeho dobrého platilo, když Dukin prošel pravou stranou přes dva hráče, vystřelil zprava a jeho pokus ještě za brankovou čarou doklepával do branky Orel - 1:0. Toto se odehrálo po nějakých patnácti minutách. Ve zbytku půle Dukin prošel podobně, jako při prvním gólu pravou stranou, ale nadějnou situaci skvělým pozičním zákrokem uhasil gólman hostí. Zoomeni během celé půle vytrvale kombinovali a snažili se spíš individuálně. Díky precizní obraně se však téměř nedostávali do šancí. Jeden z jejich hráčů dostal těsně před pauzou přihrávku za obranu, ale včasný Johnyho výběh zhasil případné vyrovnání. Ještě za bezgólového stavu zvonila po střele Zoomenů pravá tyčka.

Po změně stran soupeř více zrychlil hru, ale ani to mu do dnes dobře zformované obrany nepomáhalo. Ani my jsme ale nelenili a snažili se o vstřelení druhého gólu, jenž by nás ještě více přiblížil překvapivé výhře. Největší šance zápasu se naskytla po sporném kontaktu u vápna Oranjes, kdy se jeden ze Zoomenů dožadoval odpískání útočného faulu. Píšťalka rozhodčího zůstala němá a Dukin šel společně s Mureckem od půlky sám na gólmana soupeře, jenže přihrával pozdě a v této obrovské příležitosti trestuhodně trefil právě gólmana. Následný roh Zoomeni s přehledem ubránili. S jedním na střídání jsme postupem času začali ztrácet síly, ale protivník nám pomohl svoji nedisciplinovaností. Jejich hráč srazil zezadu a bez míče uderem rukama do zad Murecka a rozhodčí musel tasit žlutou. Přesilovku jsme bohužel nevyužili, nicméně úspora sil se hodila do zbývajících minut utkání. Na druhé straně celá čtveřice v průběhu celého utkání blokovala veliký počet střel, nebo míč v nouzi prostě a jednoduše poslala ze hřiště pryč. Zoomeni si do konce zápasu vytvořili tři zajímavé a nadějné možnosti k vyrovnání. Nejprve gólman vytáhl střelu dobrým přemístěním, kdy byl v pádu trefen do lokte. Druhá příležitost vzešla z přihrávky za obranu a z křížné střely, kterou opět, ale tentokrát s obtížemi, zneškodnil gólman a v samém závěru, už ve hře Zoomenů v pěti proti čtyřem, jejich nejlepší hráč v těžké pozici minul střelou z voleje poloodkrytou branku. Poslední dvě minuty byli o hře vabank ze strany soupeře. Dukin z půlky minul odkrytou branku a Orel v nájezdu na gólmana nedotáhl kličku do zakončení, jelikož jej brankář s pomocí obránce eliminovali. Nakonec nemusí nic z tohoto vadit, jelikož jsme utkání dotáhli do vítězného konce a po ryze "fotbalovém výsledku" si připsali již čtvrtou výhru v řadě a uštědřili soupeři jeho premiérovou podzimní porážku.

Dnes jsme nebyli lepším týmem, protivník byl fotbalovější a dokázal nás často zatlačit. Nicméně nasazením a téměř bezchybným bráněním jsme položili základ pro získání bodů a když se k tomu ještě přidal využitý brejk, nakonec jsou z toho body tři, s nimiž jsme před tímto utkáním vůbec nepočítali. Zároveň jsme po jedenácti a půl letech dosáhli historicky nejnižšího výsledku a výhry současně. Zápas, v němž padl jen jeden gól, jsme ještě nikdy v historii klubu neodehráli. Vzhledem k pozdnímu času začátku utkání jsme dnes vynechali pohoštění v Kozlovně. Příště hrajeme od 16:45 s první Chemií, která zvýšila náskok na čele na sedm bodů. Doufejme, že navzdory velmi brzkému hracímu času nebudeme mít velké problémy se sestavou. V tabulce posun na 4. místo, dva body za první postupové místo.

Sestava góly: Bob, Dukin (1), Frankie, Johny, Mureck, Orel

+/- body: +1: Dukin, Frankie, Mureck, Orel; 0: Bob

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Dukin08 | 06.10.2011 12:42
JJ, rozhodčí to viděl správně:-)Na hřišti nebyl Bob. Slušnej Prešov včera
Osobní profil Johny01 | 06.10.2011 10:01
Víte někdo, kdo byl na hřišti při našem vstřeleném gólu a jak to s ním vlastně bylo? Na stránkách Žyly je jako střelec uveden Dukin.

Kategorie: futsal

Návštěv: 13753
Dnes: 0
Online: 4

Aktualita

XXII. KOLO – 20.11.2013 OTROKÁŘI - SCIPIO´S HELMET 6:2 (2:0)
SEDYHO NÁSTUP PO SEDMI LETECH V posledním podzimním i celoročním kole, navíc v posledním mači hracího dne od 21:10 hodin, proti poslednímu celku tabulky, ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Jsou před námi poslední dvě kola, jak nakonec dopadneme

  první
0 (0,0%)

  druzí
5 (50,0%)

  třetí a horší
5 (50,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz