Úvod » Žyla Cup 2011 » Komentáře

DATIS - OTROKÁŘI 3:5 (3:3)

publikováno 21.09.2011 (aktualizováno 22.09.2011)

TRNITÁ CESTA K OČEKÁVANÉ VÝHŘE

Ve třetím podzimním kole čekal na Otrokáře předposlední celek tabulky. Mužstvo Datisu za poslední roky upadá stále do větší a větší herní i výsledkové letargie, což potvrzují i jejich letošní dosavadní výsledky. Ze třinácti dosud odehraných utkáních dokázali bodovat pouze ve dvou, navíc proti beznadějně poslednímu celku tabulky. Stejně jako letos na jaře, i nyní čítala lavička Oranjes čtyři střídače. Očekávání bylo veliké, zejména jsme chtěli navázat na týden starou kanonádu. Nicméně jsme byli připraveni, že proti nám stojí těžší soupeř.

Úvod utkání připomínal herním pojetím loňský podzimní duel. Datis hrál zatažený v hlubokém bloku a snažil se vyrážet do přečíslení. První se trochu překvapivě radoval soupeř, když Dukin zasunul centrovaný míč obranným skluzem do vlastní sítě mezi nohami gólmana - 0:1. Odpověď na sebe naštěstí nenechala dlouho čekat, když se Džejtýmu povedlo u pravé lajny nejprve udělat obránce a poté nechytatelně vystřelit pumelici na zadní tyč - 1:1. Obrat ve skóre nastal za další dvě minuty a měl jej na svědomí Orel, jenž nejprve v nájezdu nechal vyniknout gólmana domácích, ovšem z dorážky už dával do prázdné branky - 2:1. Za další dvě minuty bylo ještě veseleji, když Mureck s podporou Boba svým důrazem dotlačili míč do sítě zkoprnělých Datisáků - 3:1. Bohužel jsme soupeře do zápasu vrátili sami nedůrazem a taktickými chybami a o nadějný dvougólový náskok přišli. Nejprve se hráč na vápně obtočil okolo Boba a levačkou napálil míč milimetrově přesně na zadní tyč - 3:2. Následně, při rozehraném přímém kopu jsme nechali dva hráče trestuhodně volné, první z nich střílenou přihrávkou trefil spoluhráče před prázdnou brankou, Johny nereagoval a volný hráč Datisu měl dostatek času si míč zpracovat a přízemní střelou snadno srovnat - 3:3. Ve zbytku první půle jsme ještě měli několik šancí, ale žádnou z nich ke změně skóre nevyužili.

Jestli někdo očekával, že se otrokářská střelecká mašina rozjede po změně stran, musel být zákonitě zklamán. Soupeř, který odehrál celý zápas bez možnosti střídání, překvapivě velmi dlouho vzdoroval a duel byl až do jeho úplného konce neustále otevřený. Po sérii několika šancí, které jsme opět nevyužili vzal na sebe zodpovědnost Píchy, prošel poměrně snadno pravou stranou a střelou na bližší tyč přelil psychickou výhodu opět na naši stranu - 4:3. Posledních patnáct minut se odehrávalo vesměs před brankou Datisu, tentokrát však již bez výraznějších šancí. Na druhé straně se soupeř samozřejmě nevzdával a neustále hrozil, nyní už ne tak rychlým přechodem do útoku. Štěstí při nás stálo zhruba tři minuty před koncem, kdy nejprve již v power play hrající soupeř rozehrál roh na svého gólmana, jehož střelu naštěstí srazil jeden z hráčů Datisu do autu. Následně došlo před naším vápnem k faulu, k další rozehrávce na gólmana a střelu přes klubko těl. Johny však stál tam, kde měl a střelu, i když s drobnými problémy, zpacifikoval. Z následného brejku šel Džejtý sám na gólmana, vykoupal ho a definitivně rozhodl o konečné podobě výsledku utkání - 5:3.

Dnes to nebyl ideální výkon, často byla z naší strany vidět na hřišti křeč z přemíry snahy. Nicméně tři body se počítají a psychicky do dalších bojů rozhodně pomohou. Přesto bude potřeba v následujících kolech zabrat, protože dnešní výkon by na vítězství nemusel stačit. Následovalo zapíjení Dukinova 100. odehraného utkání v OTRO-dresu v nové a velmi příjemné hospodě Kozlovna. V tabulce posun na 7. místo, nicméně vše s minimálními odstupy.

Sestava a góly: Bob, Dukin, Džejtý (2), Frankie, Johny, Mureck (1), Orel (1), Orýs, Píchy (1)

+/- body: +2: Bob, Džejtý, Píchy; +1: Mureck, Orýs; 0: Dukin, Frankie, Orel

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kategorie: futsal

Návštěv: 13753
Dnes: 0
Online: 3

Aktualita

XXII. KOLO – 20.11.2013 OTROKÁŘI - SCIPIO´S HELMET 6:2 (2:0)
SEDYHO NÁSTUP PO SEDMI LETECH V posledním podzimním i celoročním kole, navíc v posledním mači hracího dne od 21:10 hodin, proti poslednímu celku tabulky, ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce

Anketa

Jsou před námi poslední dvě kola, jak nakonec dopadneme

  první
0 (0,0%)

  druzí
5 (50,0%)

  třetí a horší
5 (50,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery