Úvod » Žyla Cup 2010 » Komentáře

LOPTOŠI - OTROKÁŘI 2:5 (1:1)

publikováno 28.04.2010 (aktualizováno 06.05.2010)

Ve druhém kole jsme se střetli s týmem Loptošů. Mančaft složený výhradně ze slovenských hráčů začal hrát Žyla Cup před pěti lety, kdy po dvou letech postoupili do trojky a letos se premiérově účastní druhé ligy. Pozor jsme si museli dávat zejména na jejich útočníka Grandela, který pravidelně sází do sítí soupeřů kolem 50 gólů za sezónu. Tento ostrosřelec se trefil i dvakrát v minulém kole, kdy však pouze zmírnil prohru v utkání s Nakopat. V dnešním zápase podruhé absentoval kapitán Frankie a letos poprvé i Daubinho, takže nepříjemná komplikace.

Utkání začalo oboustrannou opatrnou hrou. Zejména protivník se nikam nehnal, vědom si faktu, že má pouze jednoho střídače, přičemž my jsme měli na lavici tři kusy. Velmi dlouho se hrálo na obě strany bez větších šancí. První o sobě dali vědět Loptoši, když lehký oblouček putoval nečekaně do břevna a po pádu na zem byl jedním z našich hráčů odklizen pro jistotu pryč. Další lapálie následovala, když Johnymu přepadl míč za záda a potuloval se neohroženě po brankové čáře. Spornou situaci, kterou jsme po konzultaci v pozápasové hospodě nakonec uznali spíš jako gólovou, však za brankovou čarou viděl jen jeden z Loptošů, rozhodčí však nikoliv. Vedení Oranjes obstaral Orýs, který po faulu před vápnem z první uklidil do sítě rozehraný přímý kop - 1:0. Z vedení jsme se ale příliš dlouho neradovali. Do dvou minut rozehrál Bob aut zbrkle přímo na nohu soupeře a brejk dvou Loptošů na jediného obránce skončil až v bráně - 1:1. Sluší se zde napsat, že jsme dostali gól po nějakých 100 minutách (naposledy jsme inkasovali na podzim od T-Mobile v 15. minutě prvního poločasu). Do půle jsme měli ještě několik momentů na získání vedení zpět, ale nevyužili jsme je.

Několik střel umístěných těsně vedle jsme vyslali během celé druhé půle, kdy jsme pokračovali v dobývání obrany Loptošů. Ti se pro změnu pokoušeli hrozit z brejků. Grendel však byl vždy účinně ubráněn a když už se dostal ke střele, šla buď vedle, nebo ji gólman chytil. Oku lahodící kombinaci vymysleli Dukin a Píchy, kteří si dvakrát vyměnili míč a první jmenovaný nasměroval zápas na správnou cestu střelou do odkryté branky - 2:1. Soupeř byl nucen pootevřít svá zadní vrátka, čehož jsme ale několikrát trestuhodně nevyužili. Zejména Mureck dnes neměl střelecký den a téměř všechny nadějné možnosti zakončoval do dobře pozičně stojícího gólmana. Tyto nezdary však vykompenzoval Píchy, který opět do prázdné branky zasunul míč po přihrávce od Orla z další brejkové akce - 3:1. Definitivu mohla přinést akce, kdy šli Mureck s Dukinem sami na gólmana, ale nechali pouze vyniknout gólmana soupeře. Hned z protiútoku byl po kontaktu Píchyho zasažen Johny rukou nepříjemně do krku a Loptoši dostali následně výhodu penalty za předchozí Píchyho faul. Grendel zamířil razantně a neomylně, byť si gólman na míč sáhl a zadělal na drama - 3:2. Odpověděli jsme však tím nejlepším možným způsobem, když do nějakých deseti vteřin od snížení Dukin prostrčil na vápno Dragulovi, jenž nadvakrát propasíroval míč přes gólmana do sítě - 4:2. Pokud jsem dosud téměř nepsal o Orlovi, je to tím, že po celý zápas jej soupeř téměř k ničemu nepustil, ale v jeho závěru se dostal do úniku pravou stranou a téměř identickou střelu, jako v zápase s Aliatelem, poslal ranou pěkně pod břevno - 5:2. Tento gól nás definitivně uklidnil. Jako poslední mohli skórem pohnout Loptoši, ale při standartce zastoupili vyběhnuvšího gólmana na lajně Dragula s Dukinem.

I po druhém zápase tedy máme plný počet bodů, což je pro následující zápasy víc než přívětivé. Hned příště nás čeká Datis a z minulosti víme, že se jedná o velmi nebezpečného a technicky velmi dobře vybaveného soupeře. Do týmu se po dvou vynechaných zápasech vrací Frankie. Po zápase jsme šli popít do Cohiby a skoukli nejdříve Slávku a poté Barcelonu.

Sestava a góly: Bob, Dragula (1), Dukin (1), Johny, Mureck, Orel (1), Orýs (1), Píchy (1)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil dauby | 29.04.2010 1:26
Gratulace Mimochodem, Slovák, se kterým jsem teď na lodi, se jmenuje Grendel...

Kategorie: futsal

Návštěv: 13753
Dnes: 0
Online: 3

Aktualita

XXII. KOLO – 20.11.2013 OTROKÁŘI - SCIPIO´S HELMET 6:2 (2:0)
SEDYHO NÁSTUP PO SEDMI LETECH V posledním podzimním i celoročním kole, navíc v posledním mači hracího dne od 21:10 hodin, proti poslednímu celku tabulky, ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce

Anketa

Jsou před námi poslední dvě kola, jak nakonec dopadneme

  první
0 (0,0%)

  druzí
5 (50,0%)

  třetí a horší
5 (50,0%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery